https://merjanpuutarha.fi/wp-content/themes/merjanpuutarha/layout/pihanhoito-header.jpg
Asiakkaan pihapiirin metsäsaareke muutettin Japanilaistyyliseksi puutarhaksi Tyrvääläisittäin. Kivien saumauksissa käytettiin kivituhkaa ja rikkoutuneet pohjat katettiin metsänpohjasiirteellä eli kuntalla. Alueella olevat luonnonmusat hyödynnettiin kiveyksien täydentäjinä.

Lämmin värimaailma haettiin ympäröivästä kataja ja mäntymetsiköstä: ruostunut teräs, luonnonsoran punertavuus, grafiitin harmaa liuskekivi ja kenttäkiven ruskeanharmaa sävy toistavat kauniisti luonnon omaa väripalettia. Suuria petäjiä ja katajia varjeltiin koko rakentamisen ajan; ne antavat alueelle aivan oman satumaisen rauhansa.

Uusia kasveja istutettiin niukasti ja niissäkin pitäydyttiin kotimaisissa kannoissa. Sisu, Jääkäri, Lalli ja Urho katajat ovat nimiensä mukaan löytölapsia Suomen luonnosta. Japanilaisen puutarhan alkuperäinen idea on olla pyhäkkö, ei arkipuutarha. Mielestäni onnistuimme sen hengen tähän, peri suomalaiseen metsäsaareekkeeseen, luomaan. Kiitos tilaajille, että saimme olla suunnittelemassa ja toteuttamassa heidän unelmansa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *