Kuntta eli metsänpohjasiirre

Metsänpohjasiirre, kuntta, on hoitovapaa ja kestävä

Metsänpohjasiirre eli metsäsiirrännäinen eli kuntta sopii hyvin niin mökki- kuin kotipihaankin. Metsänpohjasiirre on erittäin hyvä vaihtoehto nurmikon tilalle, koska sen hoito on helppoa. Metsänpohjasiirre saa kanerva, mustikka- ja puolukka-, juolukka- ja variksenmarja pohjaisena. Varpukasvillisuuden ansiosta pihasta tulee hyvin maisemaan sulautuva.

Helppohoitoinen ratkaisu

Metsänpohjamattoa voidaan käyttää, kun piha ei ole nurmikolle sopiva mutta halutaan luonnollista vihreyttä pihaan. Metsänpohjasiirre on hiukan siirtonurmea kalliimpaa. Kuitenkin se istuu metsämäiseen maastoon ja rinnepihoihin nurmikkoa luontevammin, eikä sitä tarvitse leikata.

Metsänpohjasiirre vaatii karun kasvualustan

Metsänpohjasiirre tarvitsee juurtuakseen karun hiekkamultamaan. Tämä metsäturve soveltuu parhaiten varjoisille maille. Aurinkoisille etelärinnetonteilla kanerva ja puolukka valtaavat mustikalta elintilan. Metsänpohjasiirre pääsee parhaiten oikeuksiinsa kumpuilevassa ja monimuotoisessa maastossa. Se viihtyy myös kaupunkimaisessa ympäristössä.

Esimerkiksi mustikkavarpuinen pohja soveltuu parhaiten varjoiselle alueelle ja puolukkapohjainen kuivalle paikalle.

Metsänpohja siirteen asennus

Metsänpohja siirteen alle valmistetaan kasvualusta, joka on rikkaruohotonta ja ravinneköyhää. Alustaksi käy jopa täyttöhiekka. Päälle levitetään 15 – 20 senttiä paksu (tai vain 5 – 10 senttiä) matto. Istutus kastellaan läpimäräksi asennuksen jälkeen.

Metsänpohjasiirre irrotetaan metsänpohjasta 90×180 neliösentin kokoisina levyinä. Reunalinjat leikataan muotin ja moottorisahan avulla määrämittaan, minkä jälkeen levy kääritään rullalle. Yksi pala kuivaa metsänpohjan siirrettä painaa noin 20 kiloa, märkänä paino tuplaantuu. Uuteen kasvuympäristöön asetetut levyt viimeistellään tyköistuviksi moottorisahalla.

Tilaa verkkokaupasta tai pyydä tarjous!

044 595 9233 · merja.santti (ät) merjanpuutarha.fi

https://merjanpuutarha.fi/wp-content/uploads/2017/04/kuntta-up.jpg